Η δυναμική της φυσικοθεραπείας

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» από το ΚΡΗΤΗ TV
Η Ευα Ντελιδάκη , μιλάει με εκείνους που πάντα είναι πάνω από το προσκεφάλι μας όταν αρρωσταίνουμε!

Ένας καλός σύμβουλος στην καθημερινότητά μας , μπορεί να είναι ο φυσικοθεραπευτής! Ίσως δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη αξία στους φυσικοθεραπευτές μας…. έτσι αυτή η εκπομπή είναι μια ευκαιρία
Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην σκολίωση των παιδιών, επειδή υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση.

Ο φυσικοθεραπευτής θεραπεύει μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές τεχνικές. Σε μερικές περιπτώσεις , το αίτιο του πόνου και της δυσλειτουργίας είναι προφανές , αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα , ειδικά όταν τα συμπτώματα δεν είναι συγκεκριμένα η δύσκολο να περιγραφούν. Ο φυσικοθεραπευτής έχει στην διάθεση του ένα μεγάλο εύρος δοκιμασιών που μπορεί να εφαρμόσει για να εντοπίσει το αίτιο των συμπτωμάτων και να σχεδιάσει αποτελεσματικά το πλάνο θεραπείας.

Αναγνωρίζοντας τις αίτιες και τους προδιαθετικούς παράγοντες.
Ο φυσικοθεραπευτής δεν ενδιαφέρεται μόνο για το παρόν πρόβλημα του ασθενή αλλά και για τους παράγοντες οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτό.
Τι πρέπει να περιμένω από την πρώτη μου επίσκεψη;
Η πρώτη σας επίσκεψη στον φυσικοθεραπευτή αποτελεί μια περιεκτική και πλήρη αξιολόγηση του προβλήματος σας και της γενικότερης εικόνας σας (γενικότερο επίπεδο υγείας , στόχοι κτλ) . όπως θα περιμένατε από κάθε ειδικό στο χώρο της υγείας , έτσι και ο φυσικοθεραπευτής θα λάβει ένα πλήρες ιστορικό της παρούσας κατάστασης καθώς και προηγούμενων ιατρικών προβλημάτων .
Την διαδικασία λήψης του ιστορικού την ακολουθεί η κλινική εξέταση όπου ο φυσικοθεραπευτής εφαρμόζει ειδικές δοκιμασίες κατάλληλες για να καθοριστεί το αίτιο του προβλήματος και οι δομές που συμβάλουν σε αυτό.
Ο φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία από τεχνικές θεραπείας αναλόγως την περίπτωση , συμβάλλοντας στην μείωση του πόνου και τον συμπτωμάτων. Αντιμετωπίζοντας το αίτιο των συμπτωμάτων αρχίζετε να νιώθετε άμεση μείωση των συμπτωμάτων σε μικρή χρονική περίοδο.
Η Εύα Ντελιδάκη συνομιλεί  με την
Αγγελική Κουκιανάκη  Φυσικοθεραπεύτρια υπεύθυνη του Γερμανικού Κέντρου Φυσιοθεραπείας DE HOLL  ,τον Νίκο Αγγελάκη P.T. O.M.T. , cert. M.D.T. Φυσικοθεραπευτή , Manual Therapist , Mc KenzieTherapist ,τον
Γιώργο Τζαγκαράκη Φυσικοθεραπευτή ,τον
Μιχάλη Κρασσά  CPO      Oρθοπεδικό Τεχνικό  Εμβιομηχανικό, τον
Αθανάσιο Χαρίτο Φυσικοθεραπευτή υπεύθυνο εργαστηριου φυσικοθεραπειας Νοσοκομειο ΚΑΤ , και τον
Ιωάννη  Μαρμαρά  Πρόεδρο του Περιφερειακού τμήματος Αττικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών .

(Visited 4 times, 1 visits today)