Η τέχνη της Μακροζωίας Αλόη σπιτική

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι προγραμματισμένος σύμφωνα με τον γενετικό του κώδικα να ζει 120 χρόνια. Για να ζήσουμε όμως καλά και ευτυχισμένα αυτά τα χρόνια πρέπει να εντάξουμε στο πρόγραμμα μας την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, με αντιοξειδωτικά, η ενίσχυση των ορμονών που λείπουν, η καταπολέμηση του άγχους και της στενοχώριας, η σωστή ενυδάτωση, η πρόληψη και αντιμετώπιση των διαφόρων εκφυλιστικών παθήσεων των γηρατειών, θα διατηρήσει το σώμα και το πνεύμα μας ακμαίο μέχρι την ηλικία των 120-130 ετών!

Οι Ιάπωνες και μετά οι Έλληνες κρατούν τα πρωτεία της μακροζωίας. Ένα δώρο της φύσης που βοηθάει στην αποτοξίνωση και ενδυνάμωση του οργανισμού –και σύμφωνα με τους γιατρούς- στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, είναι το φυτό της αλόης και είναι ένας μεγάλος σύμμαχός μας για να αποκτήσουμε υγεία, ευεξία και μακροζωία. Την αποκαλούν «βότανο της αθανασίας» και έχει πλήθος θεραπευτικών ιδιοτήτων. Εχει αναπλαστικές ιδιότητες και βοηθά στην επούλωση τραυμάτων.
Aνάμεσα στα θρεπτικά συστατικά της αλόης βέρα περιλαμβάνονται οι βιταμίνες A, C και E. H βιταμίνη A (ρετινόλη) φημίζεται για τις αναπλαστικές της ιδιότητες στα κύτταρα και χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία ως αντιρυτιδικό συστατικό.
H βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ βοηθά να δημιουργηθεί το κολλαγόνο του δέρματος και να διατηρηθεί η υγεία του. H βιταμίνη E, με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης. H αλόη βέρα είναι επίσης πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων (π.χ. σιδήρου, χρωμίου, μαγγανίου, φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου κ.ά.), ενζύμων (έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς), αμινοξέων και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Κοντά μας στο στούντιο βρίσκονται:
Θεόδωρος Ντόλαντζας  Δ/ντης της Α΄Παιδοχειρουργικής Κλινικής «Αγία Σοφία»  Παιδοχειρουργός-συγγραφέας-
Φρίξος Χατζηνικολάου Βοτανολόγος
Κυριάκος Μασαλής Καλλιεργητής
Βασιλική Χατζοπούλου  μιλάει για τις εμπειρίες της με φυσικές θεραπείες

Σε video θα δούμε πώς είναι μια φυτεία αλόης και θα μάθουμε πώς να φτιάξουμε  συνταγές αλόης.
Επικοινωνία μέσω skype με τον Γεωπόνο Κωνσταντίνο Οικονομάκη που μας μιλάει για το δίκταμο, τη μαλοτύρα και τη ρίγανη.

(Visited 5 times, 1 visits today)